Dexinus
Świeżak
Cześć,
skoro ostatnio tyle wolnego czasu, a na forum trochę przycicho, to wpadłem na pomysł tematu, gdzie możemy podzielić się wrażeniami z ostatnio obejrzanych filmów/seriali i ewentualnie je polecić.

skoro ostatnio tyle wolnego czasu, a na forum trochę przycicho, to wpadłem na pomysł tematu, gdzie możemy podzielić się wrażeniami z ostatnio obejrzanych filmów/seriali i ewentualnie je polecić.
Hollywood (2020)

Serial jest na Netfliksie od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj stwierdziłem, że sobie obejrzę. Żałuję teraz, że nie zrobiłem tego jednak w dniu premiery, bo jest świetny. Opowiada historię młodych filmowców i aktorów, tuż po drugiej wojnie światowej - pokazuje ich poświęcenie i sposoby na zdobycie sławy. Bardzo silnym tłem jest wątek równościowy w branży filmowej, osób o innym kolorze skóry czy orientacji seksualnej. Mimo, że początkowo opis wydawał mi się nudnawy, to po zaczęciu oglądania nie mogłem się od tej pordukcji oderwać, zrobiłem maraton i obejrzałem wszystko jednym ciągiem. Polecam bardzo mocno, przyjemne kino.
Ostatnia edycja: